Υλικά 

1 κιλό ρεβίθια
2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
2 ντομάτες σφιχτές και ώριμες σε ροδέλες
2 φύλλα δάφνης
200 γρ ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ελαφρά λιωμένες
Αλάτι, πιπέρι
Μια χούφτα χοντρό αλάτι
Νερό όσο πάρει

Τρόπος Μαγειρέματος

Βάλτε τα ρεβίθια να μουλιάσουν από το πρωί σε νερό με το χοντρό αλάτι

Το βράδυ ξεπλύνετε τα ρεβίθια καλά.

Βάλτε σε πήλινο σκεύος με καπάκι

Αφού στρώσετε τα ρεβίθια καλά, βυθίστε διάσπαρτα τις σκελίδες το σκόρδο.

Στρώστε τις ροδέλες με το κρεμμύδι και τις ντομάτες

Αλατοπιπερώστε

Βάλτε τα φύλλα δάφνης και σκεπάστε τα ρεβίθια με νερό (θα ήταν καλύτερο να είναι χλιαρό)

Ρίξτε από πάνω το ελαιόλαδο και σκεπάστε το καπάκι.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 και βάλτε το φαγητό να ψηθεί για τουλάχιστον 4 - 5 ώρες.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!